פרוביוטיקה
פרוביוטיקה? בטבעיות!
פרוביוטיקה. כמעט מיד חולפת לי בראש גם המילה אנטיביוטיקה. לא רק שהמילים מתחרזות, מסתבר שהן הולכות יחד היטב. ידוע כי כשנוטלים אנטיביוטיקה כדאי מאד לקחת גם פרוביוטיקה כדי לשקם את הגוף. אבל לאיש kאברור בדיוק כיצד זה קורה ובכלל, האם לפרוביוטיקה יתרונות כתוסף תזונה בשגרה? 60 שניות קריאה על פרוביוטיקה
כשחושבים על חיידקים חושבים על מחלות. אבל תשמחו לגלות שכפי שיש חיידקים רעים, ישנם גם חיידקים טובים או ידידותיים, והרבה. למעשה, חיידקים טובים אחראיים לבריאותנו יותר מכפי שנוכל לדמיין.
החיידקים הללו נמצאים כמעט בכל מערכות הגוף ובמיוחד במערכת העיכול. לדוגמה, שני זנים עיקריים של חיידקים טובים הקיימים במעי הם לקטובצילים וביפידוס.
החיידקים מנהלים קרבות מרשימים למעננו מול פולשים זיהומיים, ואחראיים לפירוק מזון, שמירה על הבריאות, הפקת אנרגיה, ייצור ויטמינים ותמיכה במערכת החיסון בגופנו.
החיידקים הידידותיים, או בשמם חיידקים פרוביוטיים, נפגעים ישירות מתרופות כמו אנטיביוטיקה אבל לא רק. מצבי לחץ נפשי גם הם עשויים לקחת חלק בפגיעה ביציבות החיידקית בגופנו.
כשאוכלוסיית החיידקים נפגעת, עשויות להתפתח מחלות זיהומיות, מצבים דלקתיים ומחלות מטאבוליות כמו סכרת למשל. כך למעשה התפתחה הגישה המדעית שעושה שימוש בחיידקים טובים לקידום הבריאות. הפרוביוטיקה.
כאשר ישנם מצבי חוסר איזון מיקרוביאלי (חיידקי) שעשוי להתבטא במגוון תופעות קלות וחמורות, כמו כאבי בטן, קלקול קיבה, דלקת וכד', נטילת תוספת "רזרבות" של חיידקים טובים, מסוגלת לשנות את התמונה לחלוטין ולעזור לגוף להתחזק ולהילחם בזיהום או בדלקת.
מחקרים טרם גילו אם תוספת החיידקים הטובים מצליחה להישאר במעי באופן קבוע ולכן צריכה יום יומית של תוסף פרוביוטי נדרש כדי לשמר את האיזון החשוב בין חיידקים ידידותיים לחיידקים הרעים.
ישנן סוגים רבים של חיידקים ידידותיים, ועל כן גם קיימות גרסאות רבות למוצר שנקרא פרוביוטיקה. ניתן למצוא תוסף המכיל מספר זנים, או זן יחיד, כמות מינימלית או כמות גבוהה במיוחד, והכל בהתאם לצורך הקיים.
שמירה על אוכלוסיית חיידקים טובים משגשגת במערכת העיכול יכולה להשפיע דרמטית על הרגשתנו הכללית ולהעניק פתרונות בריאותיים למחלות זיהומיות ודלקתיות.
למוצרי הפורביוטיקה באתר בטבעיות לחצו כאן>>