מתי לקחת מגנזיום
מתי לקחת מגנזיום – טיפים חשובים
מגנזיום הוא מינרל חשוב וחיוני שלוקח חלק משמעותי במגוון פעולות החיים השונות. למגנזיום יש חלק פעיל בבניית העצם, הדנ"א והחלבונים בגוף האדם. עוד המגנזיום אחראי על שמירת יציבות קצב פעילות הלב, על שיפור פעילות מעיים ואיזון חומציות הקיבה, על וויסות לחץ הדם ורמות הסוכר בדם ובשיפור תפקודה של המערכת החיסונית בגוף.
מגנזיום נמצא במזונות רבים מן הצומח וגם מהחי וכן גם במי השתייה. באדם בריא, כושר הספיגה יהיה יעיל בהינתן הזמינות הנחוצה, ולכן בהינתן אורח חיים בריא ומאוזן שמנוהל במקביל לתזונה טבעית ומאוזנת- רמות המגנזיום אמורות להישאר שמורות. עם זאת, במצבים של תחלואה, כמו גם במקרים של נטילת תרופות שונות וכן בגילאים המתקדמים יותר- יכולת ספיגת מגנזיום עשויה להיפגע ובהעדר טיפול השלכות לכך עלולות להיות חמורות.
אף על פי שזמינות המגנזיום במזון הטבעי גבוהה יחסית, ישנם כמה גורמים מרכזיים שמפחיתים את רמות המגנזיום בדם בצורה משמעותית, אלה הם זיעה שדרכה הגוף מפריש ומאבד מגנזיום, סטרס שגורם לדילול מאגרי המגנזיום בדם וצריכה של מזונות מעובדים שלא מגיעים לאיזון התזונתי שקיים במזונות מהטבע. עקב כך, נמצא כי אוכלוסיית העולם המערבי ואוכלוסיית ישראל בפרט סובלת ממחסור משמעותי של מגנזיום- כתוצאה ממזונות מעובדים ומתנאי מזג האוויר.
מי צריך לקחת מגנזיום?
בגלל החשיבות הרבה שלו בכל פעולות החיים ובתפקוד של כל האיברים בגוף, למעשה- בעיקר בישראל- כולם צריכים להיות במעקב אחר רמות המגנזיום שלהם, כאשר מספר קבוצות של אוכלוסיות נמצאות בקבוצות סיכון של אובדן משמעותי יום במגנזיום וחשוב לתת על כך את הדעת, כלומר להיבדק ולהישמע להנחיות הרופא.
אנשים מבוגרים סובלים מאובדן משמעותי יותר מגנזיום, כך גם אנשים שנוטלים תרופות מסוגים שונים וכן ספורטאים. מגנזיום לספורטאים הוא חיוני וזאת משום שספורטאים מזיעים כדרך קבע ומסיבה זאת מאבדים מגנזיום באופן קבוע.
מגנזיום מומלץ לקחת בכל מצב של חשד בחוסר גם אם בדיקות הדם לא מעידות על כך, זאת לאור הקושי לאתר את השינוי ברמות המגנזיום באמצעות בדיקות דם. עם זאת, חשוב להקפיד להתחיל לקחת מגנזיום רק לאחר היוועצות עם רופא מטפל, תזונאי או מומחה אחר בתחום הרלוונטי.
השפעותיו של חוסר במגנזיום
מסחור במגנזיום לא יבוא לידי ביטוי מיד ויעברו בדרך כלל כמה חודשים לפחות עד שמחסור במגנזיום יבוא לידי ביטוי. כאשר זה יקרה, התסמינים יהיו: כאבי שרירים, נשירת שיער, עלייה בדופק, חרדה, עלייה בלחץ הדם והתכווצויות שרירים בגוף ובפנים.
המגנזיום מאוחסן בתוך התאים ולכן בדיקת דם שגרתית לא תייצג נאמנה את רמותיו בגוף משום שהוא אינו נמצא בדם. על מנת לקבל תמונת מצב מלאה יש להיוועץ עם הרופא ולקבל הפנייה לבדיקות מעמיקות.
חשוב להקפיד לא לקחת תוספי תזונה באופן כללי ובפרט מגנזיום תוסף למזון מבלי להיוועץ תחילה ברופא ולוודא נחיצות, זאת משום הזמינות הגבוהה במזון והסיכון שבאגירת עודפי מגנזיום לאורך זמן.
מגנזיום תופעות לוואי
תופעות לוואי של מגנזיום כוללות בין היתר הצטברות של עודפי מגנזיום ואף על פי שבאנשים בריאים זה בדרך כלל לא יקרה משום שהכליות מסננות את כל העודפים, במצבים של אי ספיקת כליות או במצבים של נטילת תרופות מסוימות הפינוי לא יהיה יעיל ועודפי המגנזיום יצטברו בתאים.
להצטברות של מגנזיום יהיו השפעות על מערכת העיכול ויבואו לידי ביטוי בשלשולים וכאבי בטן. בהינתן הצטברות משמעותית לאורך זמן- הנזקים עלולים להיות חמורים ואלה עלולים להגרם גם לאנשים בריאים לחלוטין. במקרי קיצון, עודפי מגנזיום יגרמו להפרעות קצב עד דום לב, כך גם לתחושות של בלבול, עלייה בלחץ הדם ואף לקושי נשימתי.
למי אסור לקחת מגנזיום ?
לכל מי שלא בדק את מצב המגנזיום שלו לפני כן ואין סימנים מזהים למחסור. כמו כן, במקרים של נטילת תרופות מסוימות חשוב להימנע מהתנגשות צולבת ולכן בעת נטילה של כל תרופה חשוב מאד להיוועץ עם אחות בדבר בטיחות הנטילה של מגנזיום.
אופן נטילת מגנזיום
תוסף מגנזיום יש לקחת פעם אחת או פעמיים ביום, בהתאם להנחיות התכשיר וכאשר מדובר על כדורי מגנזיום חשוב לשתות אותם בליווי של כוס מים מלאה.
תוך כמה זמן מגנזיום משפיע
באופן כללי כאשר מתחילים לקחת תוסף תזונה יש להיעזר בסבלנות וזאת משום שעל מנת לבוא לידי ביטוי עליו תחילה להיספג בגוף ולהצטבר. קצב הספיגה והשפעתו של תוסף התזונה על הגוף מושפע מאיכות התכשיר וכן גם ממשתנים נוספים שקשורים באדם, באורח חייו, המצב הבריאותי ותכשירים נוספים שהאדם נוטל.
איזה מגנזיום מומלץ לקחת ?
מגנזיום מופק לרוב ממלחים שונים והספיגה הטובה יותר תהיה בדרך כלל ממלחים שהם מסיסים יותר כמו מגנזיום ציטרט, מגנזיום אוקסייד ומגנזיום כלוריד.
להזמנת תוסף מגנזיום איכותי המשיכו בגלישה באתר בלחיצה כאן.
לקבלת מידע נוסף ניתן ליצור קשר עם מחלקת שירות הלקוחות שלנו בטלפון מספר 054-7771558
לפני תחילת נטילת תוסף התזונה יש להיוועץ ברופא, רוקח או עם צוות האתר.